Dobila sam SMS. Ne PMS, on mi stiže za desetak dana. SMS, ali kakav. Citiram: Za tebe imam neke interesantne ideje koje bismo mogli da isprobamo u praksi. Ne daj da ti stvarnost bude opterecena cinjenicama.

Broj koji šalje – nepoznat. I šta sad? Nazvati kretena? Možda on baš to i hoće? U svakom slučaju teško da ću ga time iznervirati. “Interesantne ideje” – mogu da zamislim. Perverznjak. I šta hoće da kaže sa tim “Ne daj da ti stvarnost bude opterećena činjenicama”? Kad bih mogla da saznam ko je. Teško, verovatno je kartica kupljena na oglas. Da mu pošaljem SMS sa odabranim izrazima vezanim za majku, oca i užu familiju? A možda je samo pogrešio broj? Ili me neko provocira da vidi kako ću reagovati? I da li cu se primiti na žvaku? Pa, prijatelju, nisam ni ja od juče. Najbolja reakcija će biti – nikakva reakcija. Dati mu do znanja da sam mrtva ‘ladna. Pa ti malo razmišljaj. Što bih ja bila u problemu zbog nekakvog SMS-a? Jeste da me kopka koja li je to budala, ali ipak igram na sigurno. Nije mene džabe učio ćale poker kad sam bila klinka. Znači kakve god da su ti karte u ruci, ni ne trepći.

Dakle, iako nisam ni trepnula, sutradan je stigao novi SMS. Sa istog broja: Znam da zelis da cujes malo detaljniji opis onoga sto mozemo isprobati u praksi. Moje namere su jasne, upoznacu te sa njima potanko, vremenom. U medjuvremenu razmisljaj o tome, mozda i tebi padnu na pamet neke “interesantne ideje”.

Ok. Znači nije slučajno, nije pogrešan broj. Jeste neki klipan opsednut seksom, ali sudeći po suvislim rečenicama nije glup. Šta hoće? Ili da napravi neslanu šalu, ili hoće upravo ono o čemu piše. No, ako to hoće, da li je moguće da smatra da će na ovaj način osvojiti bilo koju devojku? Možda je neko koga znam, pa nema hrabrosti da priđe uživo? 

Posledica: ceo dan gledam sumnjičavo prijatelje, komšije, prolaznike koji naiđu. Niko od njih ne reaguje. U nedoumici šta da odgovorim na SMS – ne odgovaram ništa.

Kao što sam i mislila – sutradan stiže nova poruka: Kada nas pokrije noc ista zver ceznje nam se prikrada, ista vatra fantazije gori u nama, gasimo je vodom sa istog izvora.

Ne mogu više da ignorišem situaciju. Odgovoriću. Ne znam kako, ali smisliću.

NASTAVIĆE SE