Očekivala sam brzi odgovor, ali nije ga bilo. Ništa do sutradan, kad stiže ovo: Da, ja sam nizvodno, tvoj ukus mi je u ustima. Imam nesto meko, nesto tvrdo i nesto sto bi tebi trebalo.

Igramo se bezobraznih zagonetki? Neće me uvući u tu priču. Šta on uopšte očekuje da ja odgovorim na ovako nešto? Apsurd (oksimoron, paradoks): i da želim da budem fina, fine devojke po definiciji ne odgovaraju fino na ovakve izjave. Šaljem mu: A mozda bi tebi trebalo malo hrabrosti da mi kazes ko si i zasto meni saljes poruke.

Odgovor: Samo tebi saljem poruke jer tvoje telo je moja inspiracija, tvoj osmeh moja zvezda vodilja, tvoje reci me miluju i lome, tebi poklanjam svoje tajne i vise nikome. Inace ja sam zadnji romantik…

Da, da, zadnji romantik. Pazi da ne padnem na to. Odgovaram: Lepo. A znamo li se mi?

Kao da se znamo oduvek.

A onda, radoznalost pobeđuje: Ok, sta imas meko?

Usne, sa kojih dolaze reci koje miluju, zare, bodu i lece. I skrivaju jezik, spicast i vlazan, nestasan i neumoran, koji stize svuda i pronalazi sebi put do skrivenog slatkisa. 

Bezobrazno do maksimuma. Previše se opustio. Pišem: Pogresio si adresu. Treba da potrazis profesionalnu pomoc.

Ipak, on ne odustaje: Znam da su tvoji maniri aristokratski, tvoja elokvencija bez prljavih izraza, a tvoja reputacija bez mracnih poglavlja. No, tvoja podsvest je ono sto mene zanima, puna pikantnih inserata iz tvoje fantazije. Kao i moja.

Lukavo, ali: I dalje ne nalazim nikakve slicnosti ni dodirne tacke izmedju nas.

Ako pustimo tvoju i moju podsvest da medjusobno komuniciraju bez cenzure, tada ce ti sve biti ocigledno. Opusti se malo i uzivaj.

Moja podsvest jos nije sposobna da salje SMS-ove bez pomoci moje svesti.

Onda neka tvoja svest pomogne tvojoj podsvesti da pise poruke, ali bez uplitanja u njihov sadrzaj.

E, super. Pozdravila te moja podsvest.

Radujem se i blagodarim. Od sada, da uprostimo, kad kazem “ja” odnosi se na moju podsvest, kad kazem “ti” odnosi se na tvoju. Evo jedne price o “tebi” i “meni”. San Rafael, Azurna obala. Leto, gradska festa, muzika na ulicama, ljudi plesu. Odlutala od drustva, probijas se kroz masu, obucena u …

Zvuci interesantno, za pocetak. Kakav taktičar. Kao prekine, računajući na moju radoznalost.

NASTAVIĆE SE