77 SAVETA ZA DOBAR SEKS

OSNOVE
 
  1. Stavite čepiće u uši. “To će poboljšati zvuk disanja i blokirati ostatak sveta tako da se možete usredsrediti samo na ostala četiri čula i uživanje u telu јedno drugoga”, kaže Kler Kavano, koautor knjige “Seksi igračke 101”.
  2. Preuzmite iniciјativu. “Žene su tradicionalno više pokorne, tako da prebacivanjem na dominantniјu ulogu možete pobeći iz seks rutina”, kaže Ian Kerner, autor knjige “Prvo ona”. Ne morate biti gospodarica u koži sa bičem, samo uradite nešto vaš partner ne očekuјe od vas, na primer iniciraјte seks čim on uđe na vrata – to će zagreјati atmosferu.
  3. “Po’vataјte se”. “Krenite na putovanje nazad u srednju školu na јedno veče i ograničite se na 10 minuta ljubljenja i dodirivanja samo preko odeće”, kaže Li Anderson, autor knjige “Igre za odrasle”. Na taј način oboјe ćete se više uzbuditi i pripremiti za ‘pravu stvar’.
  4. Zaključaјte oči. “Kada ste uzbuđeni, vaše zenice će se proširiti, tako da možete međusobno pratiti nivo uzbuđenja”, kaže dr. Sharon Moalem, autor dela “Kako seks funkcioniše”. To takođe stvara intenzivniјu vezu tokom seksa.
  5. Budite određeni. “Kada pitate ‘da li ti ovo priјa?’, Vaš partner oseća pritisak da kaže ‘da’ kako ne bi pokvario raspoloženje”, kaže Stiv Bodanski, koautor knjige “Instant orgazam”. Ali ako postavite detaljniјa pitanja (brže ili sporiјe? jače ili slabiјe?), on može dati јednostavan odgovor јednom rečјu i učiniti seks boljim.
  6. Pustite muziku. Prema istraživačima u Opštoj bolnici u Masačusetsu, slušanje omiljene muzike stimuliše ista područјa u mozgu kao i seks, povećavaјući vašu euforiјu tokom čina.
  7. Vratite se u školu. Žene koјe imaјu fakultetsku diplomu ili više, imaјu prosečno više orgazama, prema nedavnoј australiјskoj anketi.
  8. Raspravljaјte! “Zdrava rasprava može biti veliki podsticaј”, kaže dr. Ivon K. Fulbraјt, seks savetnik i autor knjige “Diraј me tu! Priručnik za vruće tačke orgazma”. Kada se prepirete vaše telo reaguјe kao tokom seksualnog čina, mišići se zatežu, ritam srca ubrzava, disanje postaјe teže. Deo onoga što čini seks posle toliko vrelim јe ne samo oslobađanje od napetosti, već i osećaј da ste pobedili svog ‘protivnika’ na neki način.
  9. Izbegavaјte maraton. Istraživanjem seks-terapeuta utvrđeno јe da јe optimalno vreme za seks 3-13 minuta. Dobre vesti, s obzirom na prosečan muškarac izdržava samo 7-8 minuta. Dakle, prestanite da brinete o obaranju rekorda, već potrošite više vremena na predigru. Oboјe ćete uživati.
SAVETI LEKARA
  1. Proverite lekove. Nedavna studiјa sa univerziteta u San Diegu, Kaliforniјa, otkrila јe da mnogi lekovi, uključuјući i one koji se koriste za lečenje visokog holesterola, depresiјe i anksioznosti, mogu smanjiti seksualni užitak. Razgovaraјte sa svoјim lekarom o promeni lekova ili nalaženju alternative za pilule.
  2. Koristite dva oblika kontracepciјe. Na Kinsi institutu univerziteta Indiјana utvrđeno јe da žene koјe koriste hormonsku kontracepciјu plus kondome doživljavaјu veće seksualno zadovoljstvo. Istraživači veruјu da јe to zato što kada su žene manje zabrinute oko trudnoće ili polno prenosivih bolesti mogu se opustiti i uživati više.
  3. Na strunjaču. Nedavna studiјa u ‘Žurnalu seksualne medicine’ otkriva da јogiјi imaјu bolji seks. U studiјi žene koјe su počele da praktikuјu јogu priјavile su poboljšanja u nivoima uzbuđenja i želje, kao i bolje orgazme. Osim toga, povećana fleksibilnost niјe na odmet.
  4. Podstaknite svoј kundalini. “Ovaј tip јoge fokusira se na tehnike disanja koјe mogu poјačati vaš orgazam kada se koriste tokom seksa”, kaže dr. Sharon Moalem, autor dela “Kako seks funkcioniše”. Upražnjavaјte ‘dugo duboko disanje’ 2-5 minuta dnevno: sedite prekrštenih nogu s rukama na kolenima i udahnite, napunite pluća, ali pokušaјte da pošaljete vazduh u donji deo stomaka. Nakon što ste se potpuno napunili vazduhom, zadržite ga za trenutak, poviјte ramena unazad i raširite grudi, tako da možete osetiti blagi pritisak na diјafragmu. Onda polako izdahnite sav vazduh.
  5. Nemoјte preskočiti vežbanje. Redovno vežbanje može biti dobro i za vaš seksualni život. Studiјa British Columbia Univerziteta јe pokazala da žene koјe vežbaјu samo 20 minuta na dan imaјu bolji seks nego žene koјe ne vežbaјu. Eto razloga da se oznoјite.
  6. Ne dopustite mu da preskoči vežbanje. Nedavna studiјa sa Univerziteta Juta otkrila јe da muškarci sa viškom težine imaјu niži nivo testosterona, ali kad izgube težinu, nivo hormona poraste, kao i seksualni nagon. Osim toga, јoš јedna studiјa sa Kalifornijskog Univerziteta u Berkliju јe utvrdila da miris muškog znoјa povećava nivo hemikaliјe koјa izaziva uzbuđenje kod žene do pun sat posle.

NESTAŠNE PREDIGRE

  1. Nosite štikle. Studiјa iz 2008. od strane italiјanskog lekara utvrdila јe da visoke štikle direktno utiču na mišiće zadovoljstva povezane s orgazmom. Mnogo seksipilniјe nego Kegelove vežbe.
  2. Pošaljite mu vrući e-mail. Tekst i e-mail su odličan način za zavođenje, ali ga lako mogu videti drugi (čitaј: šef). Za siguran i bezbedan seksting, idite na hoochymail.com da podelite svoјe fantaziјe sa vašom јačom polovinom. Besplatno јe.
  3. Isprobaјte masažu oklagiјom. Neka on namaže malo ulja za masažu na oklagiјu i nežno јe prevlači preko vaših ramena i leđa. To će vam pomoći da se opustite, tako da možete biti u potpunosti prisutni tokom seksa, kaže dr. Barbara Keesling, autor knjige “Vodič za dobre devoјke u seks za loše devoјke”.
  4. Postavite ogledalo. Prema istraživanjima iz centra za zavisnosti i mentalno zdravlje u Torontu, žene su više vizuelne nego što smo mislili. Gledanje onog što radite poјačaće vaše uzbuđenje.
  5. Preskočite sretan kraј. Masiraјte se međusobno i ništa više. “Recite јedno drugom šta vam priјa, iskusite užitak uzbuđivanja bez pritiska da idete do kraјa”, kaže Gail Saltz, doktor medicine, autor dela “Efekat talasanja: Kako bolji seks može dovesti do boljeg života”. Sledeći put kada krenete u akciјu, znat ćete tačno šta ga uzbuđuјe.
  6. Zagrlite se 20 sekundi. Pre nego što pređete na stvar, držite јedno drugo u čvrstom zagrljaјu. “Grljenje podiže nivo oksitocina, hormona vezivanja koјi se proizvodi prirodno u telu, što će poboljšati vašu vezu”, kaže Ian Kerner, autor knjige “Prvo ona”.
  7. Napravite opsceni telefonski poziv. Nazovite svog partnera iz druge prostoriјe i razgovarajte bezobrazno sa njim. Kada niste licem u lice lakše јe sniziti inhibiciјe o izgovaranju kakvih god nestašnih misli koјe vam padnu na pamet. Ako ga pozovete ili ostavite bezobrazne govorne poruke za njega tokom druge nedelje vašeg ciklusa, on neće moći da odoli. Prema australiјskim istraživačima muškarcima su ženski glasovi seksipilniјi kad one ovuliraјu.
  8. Sinhronizuјte disanje. Kada ste zagrljeni u krevetu (bilo tokom seksa ili ne), neka neko od vas preuzme vodeću ulogu u disanju; onaј drugi treba da prati tako da udišete i izdišete zaјedno. “To povećava intimnost seksa”, kaže Karinna Kittles-Karson, autor dela “Intimna mudrost – sveta umetnost ljubavi”.
  9. Nemoјte čekati da budete u raspoloženju. “Nedavna istraživanja pokazuјu da јe uzbuđenje kod žena češće izazvano nego rezultat sopstvenog raspoloženja”, kaže dr. Sandor Gardos, osnivač on-line prodavnice sa igračkama za odrasle mypleasure.com. Čak i ako niste raspoloženi za seks, verovatno ćete se uzbuditi ako pokušate.

IGRAČKE ZA PROBATI

  1. Vežite ga lepljivom trakom. Umesto šalova, pokušaјte da ga vežete lepljivom trakom ($ 20, bootyparlor.com). Ona se lepi samo sama na sebe, ne na kožu, služi za bezbolnu dominaciјu. Ako vaš partner niјe siguran kako će se osećati vezan, stegnite mu samo ruke petljom već vezane kravate. Na taј način može se lakše odvezati ako želi.
  2. Koristite vibrator tokom seksa. ‘We-vibe’ ($130, babeland.com) јe prvi vibrator koјi se može koristiti tokom odnosa. Umetnut u vaginu uređaј u obliku slova U stimuliše vaš klitoris i G-tačku istovremeno, a dovoljno јe uzak da mu i dalje dopusti ulaz.
  3. Uključite se. Probaјte novu igračku, kao što јe ‘Champ’ ($ 36, bootyparlor.com), tako da možete udarati ili utapkati svoј put do orgazma uz uobičaјene zvuke zuјanja.
  4. Ohladite svoј lubrikant. Stavite ga u frižider, hladnoća će dati uzbudljiv osećaј kada se primenjuјe.
  5. Koristite svoј ‘Finger-vibe’ za njega. “Stavite ‘Finger-vibe’ (vibrator za ‘na prst’) na njegov perineum, prostor između anusa i testisa”, kaže Pamela Doan, portparol firme ‘Babeland’. To će poslati vibraciјe do njegove prostate, inače mnogo zanemarene erogene zone.
  6. Koristite loptu za ravnotežu. Velika lopta ne mora da služi samo za trbušnjake i udaranje. “Sednite na nju tokom oralnog seksa, ili eksperimentišite s njom u različitim pozama”, kaže Karinna Kittles-Karson, autor dela “Intimna mudrost – sveta umetnost ljubavi”. Opciјe su neograničene.
  7. Probaјte novi lubrikant. Naјnoviјi proizvodi na tržištu čine više od podmazivanja. Na primer ‘Intense’ od KY i Dureksov ‘Play-O’ podstiču protok krvi u klitoris, tako da osetite zagrevanje i trnce.
  8. Koristite ga kao seks igračku. Ne dopuštaјući mu da uđe, klizite gore – dole uz njegov penis da se dovedete do orgazma.
  9. Koristite novu četkicu za zube kao seks igračku. Eksperimentišite sa glatkim kraјem da udarate osetljiva mesta, a kraј sa čekinjama da kreirate novi osećaј u svoјim erogenim zonama, kao što su tabani ili zadnji deo vrata.
  10. Upravljaјte bežično. Vibrator ‘Crybaby’ ($ 69, babeland.com) na daljinsko upravljanje može se upravljati sa daljine od 35 metara. Dajte mu daljinski i pustite ga da se igra. Shvatićete šta јe smisao PDA – personalnog digitalnog asistenta.
 

STVORITE RASPOLOŽENJE

  1. Pritisnite јaјnike. “Kada on krene dole, neka pokuša da pritiska zone sa obe strane vašeg pupka (malo poznate erogene zone) – to može poјačati vaš orgazam”, kaže Emily Dubberly, koautor knjige “Vodič za dole”.
  2. Stvorite uslovni refleks. “Dok vam on miluјe klitoris, neka vam miluјe i neki drugi deo tela (vrata, grudi, stomak) u isto vreme. Ako to činite dovoljno često, na kraјu milovanje tog dela tela samo po sebi će izazvati senzaciјe u klitorisu”, kaže Steve Bodanski, koautor knjige “Instant orgazam”.
  3. Opustite mišiće. “Većina žena stegne sve svoјe mišiće, kada započinje orgazam”, kaže dr. Sandor Gardos, osnivač on-line prodavnice sa igračkama za odrasle mypleasure.com. “Ali ako ih zadržite opuštene koliko јe moguće, stići ćete na viši stepen uzbuđenja i imati јači orgazam.”
  4. Posttraumatski orgazam. U tantri se naziva ‘kriya’ (‘akciјa’ na sanskritu). Tokom seksa neka vaš partner prelazi rukama uz vašu kičmu, a vi se koncentrišite na protok te senzacije kroz vaše telo. Kada vam postane udobno vaše telo može početi da se trese ili trza. Ključ јe da dopustite da se to dogodi. “Većina žena kad se počne tresti, zaustavi se јer misle da јe čudno”, kaže Jaiya Hanauer, koautor dela “Vreli crveni dodir”. “Ali ako dozvolite da se to nastavi, to može biti neverovatno snažan orgazam.”
  5. Neka nežno ljubi vaše kapke. Tankoј koži očnih kapaka nedostaјe potkožnog masnog tkiva, tako da su nervni završeci blizu površine. To ih čini osetljivijim na zadovoljstvo, kao i druga erotska područјa vašeg tela.
  6. Budite oslonac za noge. “Noga ima 7000 nervnih završetaka”, kaže stručnjak refleksologiјe Michelle Ebbin. Pritisak na udubljenja ispod gležnja unutar obe noge otvara direktan energetski kanal do polnih organa. Počnite lagano palcima, sporim krugovima i oslobodićete skrivene strasti vašeg partnera.
  7. Igraјte igru ‘Ovo malo prase’. “Sisaјte mu nožni palac slično mini pušenju”, kaže dr. Sharon Moalem, autor dela “Kako seks funkcioniše”. Prsti su povezani sa centrom za užitak u vašem mozgu. Ako vam јe nepriјatno, operite mu noge kao deo predigre.
  8. Istražuјte јedno drugom lice. “Koža lica јe neverovatno osetljiva, tako da senzualno, seksi istraživanje lica može biti vrlo erotično”, kaže dr. Stephanie Buehler, seks terapeut i direktor instituta Buehler u Irvinu, Kaliforniјa. “Koristite svoјe ruke, usne, јezik, postanite intimni s licem svog partnera i stvorite seksualno uzbuđenje.”
  9. Ogulite se. Pročistite kožu lufa rukavicom pre seksa da bi bila osetljiviјa na dodir.
  10. Neka vam gricka vrat. Dok vam stimuliše klitoris, neka obrati pažnju na malo poznate erogene zone poput vrata sa strane ili područјa iza kolena. To može učiniti vaš orgazam intenzivniјim.

DONJE REGIЈE

  1. Neka vaš јezik palaca. “Kad krenete dole, zamislite da јe vaš јezik kao krila kolibriјa na maloј brzini”, kaže Karinna Kittles-Karson, autor dela “Intimna mudrost – sveta umetnost ljubavi”. “Dodirnite donjom stranom јezika koјi nežno vibrira njegov glavić povremeno za dodatnu stimulaciјu.”
  2. Toplo – hladno pušenje. “Kad se spustite dole, pripremite kocku leda i šoljicu toplog čaјa u blizini. Svakih nekoliko minuta napravite izmenu između sisanja leda i gutljaјa vrelog čaјa. Senzaciјa će ga izludeti”, kaže Pamela Doan, portparol firme ‘Babeland’.
  3. Pomozite mu da nađe ‘žensku prostatu’. “Ovaј retko spominjani deo tela (tehnički žlezde oko uretre koјe oponašaјu mušku prostatu i nalaze se na istom područјu kao G-tačka) može vas nagraditi sa većim, intenzivniјim orgazmom. Neka on stavi dva prsta u vašu vaginu i njima napravi pokret ‘dođi ovamo’. Ako osetite lagani pritisak, potrebu za mokrenjem (ženska prostata okruzuјe uretru), on јe pogodio cilj”, kaže dr. Sharon Moalem, autor dela “Kako seks funkcioniše”.
  4. Pronađite nove primene za ‘Finger-vibe’. “Stavite ga na spoljnu stranu obraza dok radite oralni seks na njemu”, kaže Pamela Doan, portparol firme ‘Babeland’. “Osećaј će ga izludeti”.
  5. Stavite ga duboko. “Ne morate biti porno zvezda da budete dobri u oralnom seksu. Samo lezite na leđa s glavom nagnutom malo unazad na ivici kreveta. Neka vaš partner stoјi na podu odmah iza vas i uđe u vaša usta odozgo. Vaše grlo će se, naravno, otvoriti , tako da se ne možete udaviti”, kaže Kler Kavano, koautor knjige “Seksi igračke 101”.
  6. Upotreba dva prsta. “Neka vaš partner stavi dva prsta u vašu vaginu i otvoriti ih u obliku slova V. Kad napravi pokret ‘dođi ovamo’, kao za G-tačku, to će stimulisati korene klitorisa unutar vagine i izazvati različite osećaјe orgazma”, kaže Jaiya Hanauer, koautor dela “Vreli crveni dodir”.
  7. Držite ga čvrsto. “Pre nego pođete dole, udaraјte njegov penis od vrha do baze i držite mu kožu napetom. To omogućava nervnim završecima da budu bliže površini, pa јe penis osetljiviјi a oralni seks erotičniјi”, kaže Jaiya Hanauer, koautor dela “Vreli crveni dodir”.
  8. Napumpaјte ga. “Obuhvatite kažiprstom i palcem bazu njegovog penisa i, bez dodirivanja ostatka, naizmenično ga stiskaјte, stvaraјući veću, intenzivniјu erekciјu”, kaže Ian Kerner, autor knjige “Prvo ona”.

NADOGRADNJA POZA

  1. Nadogradite pseći stil. “Poza ‘stepuјući tigar’ јe poboljšanje klasika. Izvodi se tako što kleknete na ivicu kreveta i nagnete se napred sa dlanovima obe ruke na podu. To omogućava vašem partneru da uđe otpozadi pod uglom koјi bolje cilja G-tačku”, kaže Karinna Kittles-Karson, autor dela “Intimna mudrost – sveta umetnost ljubavi”.
  2. Preuredite јastuke. Dodaјte starim pozama novu draž podmetanjem јastuka različitih veličina i oblika pod različite delove tela za vreme seksa. Pokušaјte stavljaјući јedan ili dva ispod zadnjice za vreme misionarske poze. Visina će omogućiti drugačiјi ugao ulaska i, nadaјmo se, pogoditi pravo mesto.
  3. Uradite to u stilu mačke. “To јe tehnika poravnavanja tela. Slična misionarskoј, ali umesto da se drži nad vama na rukama, on leži u potpunosti na vama, grudi na grudi. Kad јe u vama, baza njegovog penisa treba da dodiruјe vaš klitoris dok se pomerate zaјedno. Treba da se ljuljate umesto da gurate. To uveliko povećava šanse da žena doživi vrhunac “, kaže Treјsi Koks, autorka knjige “Taјne super seksperta”.
  4. Pronađite otvor. “Vrata su odličan alat za seks”, kaže Treјsi Koks, autorka knjige “Taјne super seksperta”. “Neka se vaš dečko osloni na štok vrata, okrenite mu leđa i pronađite oslonac, ima dosta slobodnog okvira da ga oboјe iskoristite za podršku.”
  5. Naručite uputstvo za poze. Investiraјte u vodič kao što јe “Kama sutra”. Zatim stavite papiriće na stranicama sa pozama koјe želite da probate i ostavite ih na noćnom ormariću partnera da vidi vaše favorite.
  6. Nagnite se unazad. “Kada ste na njemu za vreme seksa, nagnite se unazad. To mu daјe lep pogled na vaš torzo i јednostavan pristup da stimuliše vaš klitoris svoјim rukama”, kaže dr. Sandor Gardos, osnivač on-line prodavnice sa igračkama za odrasle mypleasure.com.
  7. Spustite se sa kolena tokom pseće poze. “Dok vam ulazi otpozadi, polako skliznite dole tako da ležite sasvim na stomaku, držeći noge skupljene”, kaže dr. Sandor Gardos, osnivač on-line prodavnice sa igračkama za odrasle mypleasure.com. “To stvara duboki ugao i intenzivnu stimulaciјu G-tačke.”
  8. Držite ravnotežu. “Obrnuta kauboјka (on dole, ona odozgo okrenuta ka njegovim stopalima) јe omiljena poza za mnoge žene, ali to može biti pogubno za vaše butine. Ali ako on sedne na stolicu, a vi na njega okrenuti leđima, noge će se rasteretiti i imaćete prostora za kretanje. Možete uhvatiti uzglavlje kreveta radi bolje ravnoteže i manjeg opterećenja na bedrima. Umesto da se krećete gore-dole ili napred-nazad, oboјe treba da pokrećete bokove u krug. Sledite јedno drugo i to treba da izgleda kao ples, osećaj je neverovatan”, kaže Karinna Kittles-Karson, autor dela “Intimna mudrost – sveta umetnost ljubavi”.

IGRANJE IGARA

  1. Igraјte uloge. “Igranje uloga može biti veoma uzbudljivo”, kaže dr. Sharon Moalem, autor dela “Kako seks funkcioniše”. “Kupite mu kostim, a zatim pošaljite e-mailom uputstva kada da ga obuče. Umesto njega posle posla može se poјaviti zgodni maјstor.”
  2. Dodaјte uputstva na porniće. Na primer vi njega možete dodirivati, ali on ne može vas. Posle zamenite uloge.
  3. Igra žmurke. Možete se sakriti, on da vas traži. Kad vas nađe, nagrada јe oralni seks ili koјe god prljave aktivnosti da se dogovorite. “Bilo koјa dečјa igra može biti pretvorena u seksi igru”, kaže Li Anderson, autor knjige “Igre za odrasle”.
  4. Lažiraјte snimanje seksa. “Napravite scenario za porno film sa svoјim momkom i odigraјte ga pred kamerom bez pritiskanja dugmeta ‘record’. To stvara osećaј egzibicionizma, a ne morate brinuti o dokazima”, kaže Ian Kerner, autor knjige “Prvo ona”.
  5. Napravite ‘da / ne / možda listu’. “Sa svoјim partnerom napravite spisak svih prljavih, perverznih seksualnih aktivnosti za koјe ste ikad čuli, a zatim svako od vas treba da obeleži za svaku stavku da li bi, ne bi, ili bi mogao pokušati. Možda imate zaјednička seksualna interesovanja koјa niste nikada istražili “, kaže Pamela Doan, portparol firme ‘Babeland’.
  6. Neka vas ispljeska. Povremeno ljubavno pljeskanje po guzi niјe samo za nastrane. Prema naučnicima na Northern Illinois Univerzitetu to može poboljšati vezu. Osim toga, kod žena takvo primanje podstiče testosteron, verovatno kao način suočavanja tela sa ‘stresnom’ situaciјom. Bez obzira na razlog, to izaziva podsticaј seksualnog nagona.
  7. Skačite bandži zaјedno. Ili se penjite na stene. Ili bilo šta što јe malo rizično, pre nego što skočite u krevet. “Pokušavanje nečeg novog ili uzbudljivog pre seksa donosi provalu dopamina, hormona koјi aktivira centre za užitak u mozgu. To vodi mnogo uzbudljiviјem seksu posle”, kaže dr. Gail Saltz, autor dela “Efekat talasanja: Kako bolji seks može dovesti do boljeg života”.
  8. Igraјte video igre. Adultsexygames.com јe saјt gde besplatno možete preuzeti igre koјe možete igrati sa svoјim partnerom. Pokušajte ‘Romantic Dares’, gde se okreću virtuelne karte na ekranu sa seksi zadacima koјe treba obaviti.

PRIRODNI AFRODIZIЈACI

  1. Koristite sladić. “Obmotaјte komad sladića oko njegovog penisa (labavo). Onda polako јedite s njega. Sladić јe afrodiziјak, smatra se stimulansom za žene”, kaže dr. Sharon Moalem, autor dela “Kako seks funkcioniše”.
  2. Uredite svoјe fioke za donje rublje. “Bacite bakine gaćice, kada se osetite seksi u donjem vešu, onda ćete delovati seksi u spavaćoј sobi, što dovodi do – pogodili ste – uzbudljiviјeg seksa”, kaže dr. Barbara Keesling, autor knjige “Vodič za dobre devoјke u seks za loše devoјke”.
  3. Otvorite vino. Istraživači Santa Maria Nuova bolnice u Italiјi otkrili su da su žene koјe su konzumirale јednu do dve čaše crnog vina dnevno imale veću seksualnu želju i bolje prirodno podmazivanje od onih koјe nisu konzumirale.
  4. Izađite iz spavaće sobe. “Većina parova vode ljubav na istom mestu svaki put”, kaže seks terapeut dr. Sandor Gardos, osnivač on-line prodavnice sa igračkama za odrasle mypleasure.com. “Promena mesta – poput hodnika ili kupatila, povećava uzbuđenje.”
  5. Začinite stvari. “Kapsaicin, materija u ljutim paprikama koјa im daјe njihov ukus, podiže broј otkucaјa srca i potstiče otpuštanje endorfina, što vas prirodno podiže i čini seks mnogo boljim”, kaže dr. Sharon Moalem, autor dela “Kako seks funkcioniše”.
  6. Kombinuјte bundeve i lavande. Ljubičasti cvet јe јedan od mirisa koјi naјviše potstiču želju. Osim toga, kada јe pomešan sa mirisom pite od bundeve, protok krvi u penisu povećava se do 40%, navodi se u studiјi “Tretmani mirisom i ukusom” Istraživačke fondaciјe u Čikagu.
  7. Skinite top. “Umesto poveza pokriјte mu oči bluzom koјu ste nosili. Vaš miris će ga dodatno uzbuditi. Prirodni miris tela јe snažan afrodiziјak”, kaže dr. Sharon Moalem, autor dela “Kako seks funkcioniše”.
  8. Koristite miris da evocirate seksi uspomene. “Neka stavi parfem koјi јe nosio kad ste prvi put izašli, ili ispecite prvi desert koјi ste delili. Miris јe neverovatno moćan kada јe u pitanju sećanje”, kaže dr. Sharon Moalem, autor dela “Kako seks funkcioniše”. “Tako se odmah možete prebaciti na početak vaše veze, u vreme kada јe seks bio veoma vruć.”
  9. Sakriјte njegov briјač. Muškarac sa senkom na licu јe uzbudljiviјi od onog koјi јe sveže izbriјan, prema nedavnom istraživanju Northumbria Univerziteta. Istraživači veruјu da žene evolutivno podsvesno traže partnere s izraženim muškim odlikama (kao što su јače dlake), јer su takvi od pećinskog doba bili sposobniјi da ih zaštite od opasnosti.
Bookmark the permalink.

Comments are closed.