LUCIDNI EROTSKI SNOVI

LUCIDNI EROTSKI SNOVI


Lucidno sanjanje je sanjanje u kom smo svesni da sanjamo, svesni smo da je oko nas svet snova, a ne java. Termin je uveo Frederik von Iden (Frederik van Eeden, 1860–1932) psihijatar i pisac, opisujući san u kome do je određenog stepena moguće kontrolisati izmišljene doživljaje i okruženje. Opisao je lucidne snove kao uverljive i žive. Kasnije se lucidno sanjanje povezuje sa fenomenom lažnog buđenja. To je buđenje nakon koga shvatamo da smo zapravo još u snu, tada se budimo još jednom i tek onda smo u budnom stanju.

Lucidni erotski snovi su tema koja nikada ne izlazi iz mode. Istraživanje seksualnosti bezbedno u granicama sveta snova i obećanje “uzbudljivog erotskog sna” je jedan od glavnih motiva za učenje lucidnog sanjanja.

Za početak malo pitanja i odgovora o osnovama, a onda ćemo preći na mogućnosti istraživanja seksa i senzualnosti u snovima.

P: Da li je istina da se može naučiti kako da lucidni sanjamo i da imamo seks iz svojih najvećih fantazija?

O: Da, to je istina. U stvari, iskustvo može izgledati isto kao u stvarnosti. Sve senzacije u lucidnom snu osećaju se kao prave u budnom svetu, pod uslovom da ste imali takve senzacije (ili slične) od pre da biste imali odakle da ih prizovete.

P: Da li su orgazmi u snu pravi?

O: Da, naučno je dokumentovano da orgazmi u lucidnim snovima mogu biti pravi, praćeni mišićnim kontrakcijama, ubrzanim radom srca i disanja, kao i vaskularnim promenama. To važi i za muškarce i žene. Međutim, nije svaki orgazam u lucidnom snu nužno fizički. Neki izgleda samo aktiviraju centar za zadovoljstvo u mozgu, posebno ako se uzbuđenje desilo brzo ili trenutno.

2374_1c[1]

P: Šta je sa mokrim snovima?

O: Postoji mnogo dokaza da lucidni snovi koji se završavaju orgazmom mlade muškarce može dovesti u stvarnom životu ejakulacije. Ne znam o bilo kakvim naučnim studijama koje su se pokazale ovo je laboratorija … to bi bilo težak prodati za pronalaženje volontera.
P: Zašto moji lucidni snovi imaju tako jak erotski naboj?

O: REM san je jednostavno uzbudljiv sa biološkog stanovišta. Erekcije i ženski ekvivalent (nadraženost) dolaze i odlaze sve vreme u normalnim snovima. Postati svestan u snu često znači postati svestan fiziološkog uzbuđenja naših organa dok sanjamo. Takođe postoji veza između snova o letenju i ovog fiziološkog uzbuđenja – što može da objasni zašto su obično prva dva lucidne aktivnosti let i seks!

P: Imao sam seksualni lucidni san o nekom neočekivanom… šta to znači?

O: Snovi obično odražavaju naše budne misaone obrasce, ali imati erotski san o svom šefu ili instruktoru fitnesa ne mora da znači da želite u krevet s njim. Ali na kraju, stvari koje se dešavaju u lucidnim snovima koji često nisu nameravane. Niko ne treba da se oseća krivim zbog nečega u snu, jer mu je to izgledalo kao dobra ideja u to vreme.

P: Možeš li postati zavisan od lucidnih erotskih snova?

O: Nisu poznati takvi slučajevi, zbog faktora samo-ograničavanja u lucidnim erotskim snovima. Drugim rečima, lucidno sanjanje može ispuniti fantazije, ali nezdrave ili nepoštene fantazije ne mogu biti forsirane.

Međutim, postoji veliki problem sa korišćenjem lucidnog sanjanja pri istraživanju seksualnosti.

Koliko puta ste shvatili da sanjate, a onda odmah pronašli ljubavnog partnera, samo da biste videli da taj potencijalni ljubavnik odlazi, pretvara se u nekoga ko nije privlačan, ili postaje ljut i preteći?

Možda ste se osloboditi njega i našli drugog partnera, međutim proces se ponavlja, nailazite na otpor, nezainteresovanost, ili bizarne transformacije karaktera.

1843_1ljubavno-12[1]

Taman kad je ono što želite na dohvat ruke, nešto povuče uzicu i vi ostanete praznih ruku. Ovo je “šargarepa na uzici,” jedan od najvećih ograničavajućih faktora kod lucidnog sanjanja.
Razlog zašto se to dešava je što većinu vremena mi stvarno ne žudimo za seksom u lucidnom snu, već za ljubavnom vezom. Ukratko, kad prestanemo da posmatramo naše ljubavne fantazije u snovima kao objekte, može nam se otvoriti čitav novi svet mogućnosti.

U osnovi naša fantazija nije seks sa poznatom filmskom zvezdom, ili grčkim bogom ili boginjom. Umesto toga, naša fantazija je da imamo vezu sa tom osobom. To je osnova ljudske psihologije; mi smo programirani za vezu.

To je lako razumeti na intelektualnom nivou, ali može biti teže za deprogramiranje u snu, posebno u zapadnoj kulturi, koja promoviše seksualne objekte, a seksualnu intimnost smatra nepotrebnom.

Dakle, šta stvarno želimo sa lucidnim erotskim snovima?

Mi zaista želimo vezu, odnos i zajedničko iskustvo, čak i u našim snovima! Erotsko zadovoljstvo je prirodno plod ove osnovne istine. Za mnoge početnike u lucidnom sanjanju koji misle da “abrakadabra mogu da dobijem šta hoću”, to često znači težak pomak u perspektivi. Pomak od želje za zadovoljenjem ka povezivanju sa svojim unutrašnjim težnjama.
Ne znači da ne može biti i zadovoljenja. Setite se toga kako orgazmi mogu biti pravi? Fokusiranjem prvo na odnose, a zatim na senzacije, mnoge lucidne mogućnosti će vam se otvoriti. I kada napravite pomak, verovatno ćete otkriti da su i vaši seksualni odnosi u budnom životu takođe bolji.

Sveta seksualnost i lucidno sanjanje

Seksualna energija je veoma jaka i veoma stara. Lucidno sanjanje je izmenjeno stanje svesti. Seksualnu energiju u snu, transu, i vizijama istraživana je hiljadama godina od strane mistika, alhemičara i svetaca kao put ka Božanskom.

U hrišćanstvu, srednjovekovni mistici, kao što su Tereza od Avila i Sveta Katarina od Sijene, istraživali su seksualnu energiju često u svom ekstatičnom transu.

Taoizam, sufizam i budizam su razvili mentalne prakse za svetu seksualnost. Mnoge od ovih drevnih praksi fokusiraju se na kultivaciju seksualne energije, koju zatim koriste da pročiste um i telo.

Sve ovo znači da je svesnim istraživačima poznato da seksualna energija ima veću vrednost od stimulacije centra za zadovoljstvo u našem mozgu. Iako to možda nije vaša namera, treba da imate u vidu da zadiranje u lucidne erotske snove može imati neke nepredviđene rezultate zbog snage seksualne energije.

Saveti za istraživanje lucidnih erotskih snova

Kako da istražite seksualnost bezbedno u lucidnim snovima? Bez ulaženja u previše sočne detalje, evo nekoliko stvari koje treba imati na umu.

1311_1girls-in-boots[1]

Kontakt očima

Napravite kontakt očima u snu. Osobe iz sna mogu da daju saglasnost na ovaj način.
O
zbiljno, bilo da verujete da su osobe iz sna nerealni mentalni modeli, ili deo naše nesvesne ličnosti, ili autonomna bića sa svojim namerama, možete prilično doprineti autentičnosti tog susreta uz kontakt očima i dobijanje saglasnosti. U stvari, to može dovesti do nekih ekstatičnih trenutaka samo po sebi.

Iznenadni dolasci i osobe koje menjaju oblik u snu

Ponekad započnemo fantaziju, ali neko drugi se “pojavi” u lucidnom snu. Ovo je delikatna situacija i samo vi možete znati šta da uradite. U svakom slučaju veliko odbijanje od onog ko se pojavi je brz način da se povuče “šargarepa na uzici”, u snovima i u budnom stanju.
Dalje, san može da donese uvid kada se neočekivani lik pojavi. Ova osoba može nešto da podeli sa vama što nije seksualne prirode. Dakle, obratite pažnju na šapuctanje tog lika.

Osobe u lucidnim snovima imaju naviku da se transformišu i to je dobro poznat fenomen koji se dešava usred “act flagrante lucido” (usred radnje u lucidnom snu). Kada se to dogodi, sledite savete Daglasa Adamsa (Autostoperski vodič kroz galaksiju) i “Ne paničite”. Pokušajte da obaspete vašeg partnera iz sna ljubavlju i prihvatanjem. I činite to iskreno. Naš um ima duboke veze između blaženstva i odbojnosti, tako da je važno ostati priseban i zapamtiti da je to san.

Strah može transformisati strast u teror u sekundi, ali ako pobedite taj strah, možete biti iznenađeni neočekivanim poklonom od sna. I možda jednim od najintenzivnijih erotskih snova u vašem životu.

Budite fleksibilni

Uglavnom, preporuka je da budete fleksibilni kada istražujete senzualnu stranu lucidnog sanjanja. Ako imate čudnu novu fantaziju koja dolazi niotkuda, zapamtite da sanjate i da ste na bezbednom mestu, da istražujete nove ideje. U vezi s tim, ako ste ikada želeli da znate kako je to biti suprotnog pola (ili da budete deo istinski sigurne orgije), sada je vaša šansa. I ko kaže da treba da imate telo iz snova da doživite ekstazu?

Sve u svemu, kao i sa svim oblicima intimnosti: volite sebe. Ako ne možete da volite sebe, ne možete voleti nikoga drugog.

Izbegnite rizik

Erotski snovi predstavljaju najbezbedniji seks. Međutim, treba razmotriti neke rizike zbog intenzivne emotivnosti koja se često javlja za vreme lucidnog erotskog sna. Često intimnost može nagomilati moćnu psihološku dinamiku, koja zahteva maksimalnu opreznost. Ovo posebno važi za lucidne sanjare koji imaju ličnu istoriju seksualnog zlostavljanja. Imajte na umu da se, ako se osećate neprijatno ili u opasnosti, uvek možete probuditi.
L
ucidnim erotskim snovima bavi se mnogo početnika, ali retki od njih usavrše psihološku erotsku dinamiku u okviru svesnih snova. U svakom slučaju, uz iskrenu želju za učenjem, lucidno erotsko sanjanje može biti zabavno i puno zadovoljstva.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.